Aardappelsalade met pijlinktvis, Grimbergen Tripel en Potato Slices

Aardappelsalade met pijlinktvis, Grimbergen Tripel en Potato Slices

Ingrediënten
McCain Easy Nature Potato Slices
500g pijlinktvis, schoongemaakt
2 sjalotjes
2 kleine tomaten
1 laurierblaadje
2 tenen knoflook
5 eetlepels olijfolie
2 dl visbouillon
1 eetlepel vers citroensap
1 dl Grimbergen Tripel
75 gram kropsla
2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie
peper en zout

Kropsla in stukjes scheuren, afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Potato Slices in een mengkom doen en met 2 eetlepels olie en 1 eetlepel vers citroensap bevochtigen. Op smaak brengen met peper en zout. Schoongemaakte pijlinktvis in gelijkmatige stukjes snijden en met zout bestrooien. Sjalotjes, tomaten en knoflook schillen. Sjalotjes en knoflook in stukjes snijden. Zaadlijsten en pitjes uit de tomaten verwijderen en in stukjes snijden. 3 eetlepels olie in een braadpan verwarmen en de stukjes pijlinktvis hierin bakken. Hittebron verlagen en sjalotjes, knoflook, tomaten, laurierblaadje en visbouillon toevoegen. Goed roeren en met de deksel op de braadpan in ruim 50 minuten gaar stoven. 10 minuten voor het einde van de stooftijd het stoofvocht iets inkoken. Bier al roerend toevoegen, 3 tot 4 minuten goed verwarmen, hittebron verlagen en vervolgens verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout en het laurierblaadje eruit halen. Uitgelekte sla op borden rangschikken en de Potato Slices hierover verdelen. Afgekoelde pijlinktvis met het stoofvocht hierover verdelen en met fijngeknipte bladpeterselie garneren. Serveren met stokbrood of reepjes Turks brood.