Fruitige kalkoenragout met Small Parisiennes

Fruitige kalkoenragout met Small Parisiennes

Bereidingstijd ca. 45 minuten
Voor 10 personen


Ingrediënten
1kg Easy Nature Small Parisiennes
4 EL boter
4 takjes verse salie

2kg kalkoen
4 EL koolzaadolie
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 wortelen
500g erwten
2 EL mosterd
2 EL bloem
200ml kippenbouillon
400ml room
6 gedroogde abrikozen
zout, cayennepeper of verse rode chilipeper
citroen


Snij de kalkoen in blokjes van 2 cm. Schil de sjalotten en de knoflook en hak ze in fijne blokjes. Schil de wortelen en snij ze in blokjes van 1/2 cm. Snij de abrikozen in fijne plakjes. Bak de kalkoen in een hete pan. Voeg de sjalotten, knoflook, abrikozen, wortelen en erwten toe. Laat 2 minuten bakken. Meng met bloem en giet er de kippenbouillon over. Laat even koken. Voeg de room en mosterd toe en laat nog 5 minuten koken. Kruid met zout, cayenne- of chilipeper en citroensap. Was de salie, pluk van de stengels en snij in reepjes. Bak de Small Parisiennes samen met de salie op een middelhoog vuur.

Geschatte voedingswaarden per persoon :
kcal : 572
kJ : 2326
Eiwit : 52g
Vet : 22g
Koolhydraten : 33g